TransDEM Forum

TransDEM News, Support, Hints and Resources
It is currently 06 Aug 2020 08:34

All times are UTC + 1 hour




Post new topic Reply to topic  [ 11 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
PostPosted: 03 Nov 2019 18:49 
Offline

Joined: 24 Dec 2016 17:40
Posts: 7
Hi and thanks in advance for any help.

I am trying to import a route file from street maps...it is taking all the files except for the rail files I made...for this one, I'm getting the error message...undetermined entity reference "selstation" Any help would be greatly appreciated.

I have made other routes using street maps and they all worked fine...this is the first time I'm having this issue.

Thanks again,
Larry


Top
 Profile  
 
PostPosted: 03 Nov 2019 19:09 
Offline

Joined: 05 Jan 2011 16:45
Posts: 1172
Is this a gpx file you are trying to open in TransDEM? If yes, does it have non-standard xml node names?


Top
 Profile  
 
PostPosted: 04 Nov 2019 19:30 
Offline

Joined: 24 Dec 2016 17:40
Posts: 7
Yes, it is a gpx file...and hmmm I don't know...I am trying to do the North Jersey Coast Line...I did from Bayhead to Long Branch...everything went fine...then did from Long branch to Rahway...everything imports...such as water, roads, highways...everything except for the rail file...thats where I get the error message...The only thing I see different is that there are government tracks connected along this part of the route, would that be stopping me from doing this.

Where would I see if it had non-standard XML node names?

Thanks for the quick reply geophil


Top
 Profile  
 
PostPosted: 04 Nov 2019 20:55 
Offline

Joined: 05 Jan 2011 16:45
Posts: 1172
A typical gpx file will look like this:
Code:
<?xml version="1.0" encoding="iso-8859-1" ?>

<gpx xmlns="http://www.topografix.com/GPX/1/1" creator="Ziegler-Tools" version="1.1" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xsi:schemaLocation="http://www.topografix.com/GPX/1/1 http://www.topografix.com/GPX/1/1/gpx.xsd" >
  <metadata>
    <bounds minlon="-2.126535011862" minlat="52.228095671379" maxlon="-2.055707827995" maxlat="52.309898055332" />
  </metadata>
  <trk>
    <name>1</name>
    <trkseg>
      <trkpt lon="-2.055789000004" lat="52.309813000000" >
        <ele>154.726000</ele>
      </trkpt>
      <trkpt lon="-2.055788000004" lat="52.309811000000" >
        <ele>151.299000</ele>
      </trkpt>
      <trkpt lon="-2.055787000004" lat="52.309811000000" >
        <ele>145.942000</ele>
      </trkpt>
    </trkseg>
  </trk>
</gpx>
There may also be route points <rtept> instead of or in addition to track points <trkpt>. A few other nodes are valid as well, but TransDEM will ignore those.


Top
 Profile  
 
PostPosted: 04 Nov 2019 22:15 
Offline

Joined: 24 Dec 2016 17:40
Posts: 7
Thanks for your quick reply,

I found this one line in the code:

<link href="http://www.njtransit.com/rg/rg_servlet.srv?hdnPageAction=TrainStationLookupFrom&selStation=158">
</link>

Would this be enough to give that error message...and if it was will I be able to delete it and have it work.


Top
 Profile  
 
PostPosted: 04 Nov 2019 22:25 
Offline

Joined: 24 Dec 2016 17:40
Posts: 7
geophil, I answered my own question...I deleted the line...actually found it twice...and it now works.

Thanks again for all your help. It is truly appreciated.

Next time I'll know to look for that.


Top
 Profile  
 
PostPosted: 04 Nov 2019 22:42 
Offline

Joined: 24 Dec 2016 17:40
Posts: 7
I'm sorry, I spoke too soon <sighs>

I was able to upload all the sections, rail, roads, water...now it seems like the create UTM Tile Objects to the map isn't highlighted.

I'm sorry to be asking so many questions, but I am new at this...Is there something I'm missing...I loaded the dems and then brought in the different map sections...Maybe something I'm forgetting?

Thanks in advance


Top
 Profile  
 
PostPosted: 04 Nov 2019 23:41 
Offline

Joined: 24 Dec 2016 17:40
Posts: 7
UPDATE::: I just redid the whole route...and this time it came out ok...But if you could answer my question anyway I would appreciate that. When you close down TransDEM what do you need to reload to get it all to work correctly...

Thanks again geophil I appreciate all of your time and effort


Top
 Profile  
 
PostPosted: 05 Nov 2019 09:16 
Offline

Joined: 05 Jan 2011 16:45
Posts: 1172
pienky wrote:
<link href="http://www.njtransit.com/rg/rg_servlet.srv?hdnPageAction=TrainStationLookupFrom&selStation=158">
</link>
An isolated '&' is an invalid character that causes the XML parser to abort. TransDEM uses the XercesC library for XML parsing which is very strict. '&' is reserved and must be "escaped", as the ampersand actually represents the escape character. To embed '&' into XML code, the XML generator must produce "&amp;".

pienky wrote:
I was able to upload all the sections, rail, roads, water...now it seems like the create UTM Tile Objects to the map isn't highlighted.
For UTM tiles you will have to load your raster data: maps and ortho-images, and, for efficient map tile filtering, your vector data. The DEM is not needed. When creating UTM tiles in 3D, the necessary terrain formation is taken from the generated Trainz route, not from the DEM.


Top
 Profile  
 
PostPosted: 05 Nov 2019 17:59 
Offline

Joined: 24 Dec 2016 17:40
Posts: 7
I'm trying to load my raster maps...but it seems like you can only load one at a time...is there a file that is a compilation of all the maps...I'm not seeing it if there is...

Thanks in advance


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 11 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC + 1 hour


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron

Imprint & Privacy

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group