TransDEM Forum

TransDEM News, Support, Hints and Resources
It is currently 26 Jun 2022 13:11

All times are UTC + 1 hour




Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
PostPosted: 29 Dec 2021 13:11 
Offline

Joined: 07 Jul 2019 10:51
Posts: 11
Hi.

I registered on the thunderforest.com and received the API key.
Full URL with it looks like this:
Code:
https://tile.thunderforest.com/outdoors/{z}/{x}/{y}.png?apikey=myapikeymyapikeymyapikeymyapikey

Now I don’t understand how to enter it in TransDEM?

I can enter the API key into the appropriate dialog box.
But I can't press the OK button in the URL Composition window.

I would appreciate for help.


Top
 Profile  
 
PostPosted: 29 Dec 2021 16:24 
Offline

Joined: 05 Jan 2011 16:45
Posts: 1302
Well, for OSM you don't need a key. The parameters for OSM map tile access are included in the sample settings. And Open Topo Map, the alternative renderer for OSM, is also part of those settings.

If you want to try out some other map tile data source that requires am API key, it has to match the concept that works for Google maps and Microsoft Bing maps. If it does, you should create your settings following the examples for Google and Bing. But I have to admit, I never tried this myself with other providers.


Top
 Profile  
 
PostPosted: 29 Dec 2021 19:37 
Offline

Joined: 07 Jul 2019 10:51
Posts: 11
I am trying to render the terrain above 60°N.
I would like to be able to load tiles from OSM Thunderforest Outfoors, which have isolines with numbers indicating the height of the terrain.
This requires an API key.
Image

For example, the screenshot above is from SAS.Planet, which also uses its own API key.

I tried to add a description of the server based on the OSM records, since apparently their settings are similar, except that OSM does not require an API, but OSM Thunderforest does. The watermark appears only in the preview window and in the loaded tile.
Code:
    <URL name="Thunderforest" guid="5f635350-8f50-408e-b422-857ffc03c633" addr="https://tile.thunderforest.com" prefix="outdoors/" standalone="1" type="6" postfix=".png" >
      <Matrix order="2" prefixClm="/" prefixRow="/" minZoom="1" maxZoom="18" />
      <Mercator origLat="90" origLon="-180" signLat="-1" signLon="1" projection="4" />
    </URL>

Image

I tried adding the API key information as well (and API Key value in the file WebTileMapServerKeys.xml of course), but in this case nothing loads, just a black screen in the preview window.
Code:
    <URL name="Thunder" guid="5f635350-8f50-408e-b422-857ffc03c633" addr="https://tile.thunderforest.com" prefix="outdoors/" standalone="1" type="6" postfix=".png" apikey="1">
      <Matrix order="2" prefixClm="/" prefixRow="/" minZoom="1" maxZoom="18" />
      <ApiKey prefixKey="?apikey=" />
      <Mercator origLat="90" origLon="-180" signLat="-1" signLon="1" projection="4" />
    </URL>


Maybe you can just show me which record I need to enter for API Key in xml-file? It seems to me that this task should be quite trivial?


Top
 Profile  
 
PostPosted: 29 Dec 2021 21:55 
Offline

Joined: 05 Jan 2011 16:45
Posts: 1302
It seems that API keys in the TransDEM map tile client are only supported for the Bing/Google REST-style interfaces. We can emulate map tiles this way but these APIs are not addressing quad-trees.

However, if you want to see contour lines, Open Topo Map has them as well:

Image


Top
 Profile  
 
PostPosted: 29 Dec 2021 22:44 
Offline

Joined: 07 Jul 2019 10:51
Posts: 11
Wow. I didn't see what's under my nose.
Thank you. Happy New Year)


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 

All times are UTC + 1 hour


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  

Imprint & Privacy

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group